Extra informatie over de workshops

Systemisch werken met paarden

In deze workshops werkt Gerda Dekker regelmatig samen met ervaren collega systeemcoaches. U bent welkom als u een vraag via systemisch werken wilt verkennen of uitdiepen.
Paarden zijn loepzuivere spiegels, zij stemmen af op zowel het individu als het systeem waar het individu deel vanuit maakt. Door enkele pioniers op het gebied van systemische paardencoaching zoals Ruud Knaapen, is onderzocht welke signalen het paard afgeeft in reactie op het systeem van de deelnemer naar aanleiding van een vraag en hoe daarmee te werken in de bak.  De systemische wetten, ontdekt in het opstellingenwerk, zien we ook terug in het werken met paarden. Wij als begeleiders weten nooit wat zich zal openbaren. Het enige wat we doen is de signalen interpreteren en voorleggen aan de deelnemer. Daarna kan verder gewerkt worden aan het blootleggen en eventueel oplossen van de onderliggende dynamiek.

Natuurlijk leiderschap

In de workshops "Natuurlijk leiderschap" ontdekt en verkent u uw sterke kanten van uw communicatie en persoonlijk leiderschap. Het paard spiegelt uw gevoel en gedrag, zo worden ook uw ontwikkelpunten duidelijk. Met deze invalshoeken werken we actief in de wei. Veel individuele- en samenwerkingsoefeningen, een actieve en intense workshop, voor iedereen die meer wilt leren over zichzelf. Ook geschikt voor mensen die hun angst voor paarden willen overwinnen.

Confronteren met zachtheid en lef

De workshop "Confronteren met zachtheid en lef", is bedoeld voor mensen die duidelijker hun grenzen willen leren aangeven. Heldere communicatie weet het paard enorm te waarderen, de relatie loopt daardoor vloeiender en plezieriger. Door dit een keer intens te ervaren wordt het gemakkelijker dit ook in de dagelijks praktijk met mensen toe te passen.

Relatieworkshop 'Samen sterk'

Deze workshop is bedoeld voor mensen die een relatie met elkaar hebben, dit kan zijn binnen een familie, ouder/kind, vriendschap, liefde, of collega’s: "Samen sterk". U werkt intensief samen met elkaar en de paarden, de workshop biedt voor beiden de kans de wereld van het paard beter te leren kennen en elkaar op te zoeken in de samenwerking. Naast dat dit zeer leerzaam en zelfs confronterend kan zijn, geeft het werken met elkaar, het op elkaar aangewezen zijn, ook veel plezier en verbinding. Samenwerkingthema’s kunnen uitgewerkt worden in deze workshop.

Assertief Zijn

De training "Assertief Zijn" is een traject in samenwerking met BeMotion. Deze bestaat uit 3 dagen waarvan de laatste dag met de paarden. Voor mensen die assertiever willen zijn in bepaalde situaties, werk of privé. Een intake en een persoonlijkheidstest (Insight discovery) is onderdeel van het traject. Traject op aanvraag.  

Ontdek Paardencoaching

'Ontdek Paardencoaching', een cursus waarin u de meerwaarde van Paardencoaching aan den lijve ervaart en kennis maakt met diverse werkvormen. Ontwikkeld voor trainers, coaches, trajectbegeleiders, consultants en leidinggevenden. Deze cursus is SKJ (jeugdhulpverlening) geaccrediteerd

De kracht van paardenfeedback is direct en ongeëvenaard, het draagt op een indringende manier bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. Een korte intense cursus waarin u zich kan oriënteren op rijke mogelijkheden die Paardencoaching biedt. Ook geschikt voor startende paardencoaches. Zie de folders voor de een-daagse en drie-daagse cursus.


 

Dekker Consult
begeleiding van mens, team en organisatie
Lievensweg 48
6562 XN Groesbeek

t: 06 40 733 848
e: info@dekkerconsult.nl

Workshops en cursussen:

Klik hier voor extra informatie over alle workshops.